


Saffransbiscotti (recept från arla.se och från min vanliga gamla kokbok)
150g sötmandel (jag tog hasselnötter istället)
75g smör
3dl strösocker (jag tog 1,5dl istället, man känner ingen sötma alls, men goda blev dem i alla fall!)
3 ägg
½g saffran
7dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
Rosta nötterna i ugn eller panna för att få bort skalen, hacka sedan grovt. Vispa smör, socker och saffran poröst. Tillsätt ett ägg i taget medans du vispar. Blanda de torra ingredienserna för sig (glöm inte nötterna), blanda sedan försiktigt tillsammans med äggsmeten. Blanda till en fast deg, baka sedan ut till två längder på en plåt med bakplåtspapper, ca 7-10 cm breda. Använd en kavel vid behov. Grädda på nedersta falset 30 min på 200 grader. Ta sedan ut biscottin, sänk ugnen till 80-100 grader. Skiva biscottin i skivor, sedan gräddas biscottin i ytterligare 40 minuter eller tills dem är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar